Cofan logoCOFAN LODGE & CUYABENO RONDE

Klik hier voor 5 talen:

EnglishEspañolFrançaisNederlandsDeutsch

 

6 BESTE RONDREIZEN TROPISCH WOUD, ECUADOR

 1. 5 DAAGSE CUYABENO RONDREIS;

 2. 4 DAAGSE STANDARD COFAN LODGE TOUR

 3. 7 DAAGSE LAGARTO COCHA EXPEDITIE;

 4. 4 DAAGSE CUYABENO MEER TOUR

 5. 5 DAAGSE CUYABENO MEER TOUR

 6. PRIVÉ TRANSPORT QUITO - LAGOAGRIO

 7. COMPLETE NATIONALE PARKEN TOUR

 8. PERU LIMA - CUSCO MACHU PICCHU

Beleef het Tropisch Woud van Ecuador

Zijn dit echt de beste rondreizen om wild te beleven in het tropisch woud van Ecuador???

Jazeker! en dit is de reden waarom dat zo is. Gerenommeerde Nederlandse bioloog Dr. Daan Vreugdenhil, alias "de Parks Man" legt uit waarom Cuyabeno dat zo is:

Stel je voor, je maakt een rondreid door het uitgestrekte  tropische regenwoud van het Amazonegebied. Je wilt dolgraag wild zien. Maar de meeste wilde dieren (apen, vogels, luiaards, stekelvarkens, vogels) zitten de kruinen van de bomen. Vanaf de grond zie je bijna niets, omdat de takken en de bladeren je zicht belemmeren. Wanneer je omhoog kijkt vanuit de relatieve donkerte op de grond, wordt je verblind door het contrast tussen de bladeren en het licht van de lucht. Daardoor is het moeilijk om vogels en zoogdieren te zien.

 

6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: donker bladerdak tegen lichte lucht.BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Dieren bewegen zich vooral in de boom kruinen.

Het kontrast tussen de bladeren en de lucht is zo groot dat ze zwart lijken.

De meeste vogels en apen zitten in de boomtoppen.

Donkere kruinen van het tropische regenwoud van het Amazonegebied

Vanaf de grond lijken de bladeren van het tropisch regenwoud van het Amazonegebied bijna zwart en is het bijna onmogelijk om beesten op een hoogte van zo'n 35 meter te herkennen, behalve als je een heel ervaren vogelaar bent.

 

Jungle ervaring

Verscheidene lodges in Ecuadors Oriente en in de Amazonegebieden van andere landen liggen aan grote rivieren, zoals de Rio Napo. Vooral langs de grote rivieren, werd de jungle al jaren geleden ontbost. Sommige lodges liggen daar aan de rand van een nationaal park, of staan in stukjes secundair bos. Maar zelfs toen de grote rivieren nog bebost waren, zo'n 4 decennia geleden - toen we het Ecuadoriaanse Amazone regenwoud verkenden voor het stichten van de nationale parken - gaven de grote rivieren nooit die "jungle ervaring" die je krijgt vanaf de kleinere rivieren. Dit komt omdat de hoofdtakken van de Amazone te breed en te open zijn en ook omdat zij veel te recht zijn. Daardoor ervaar je niet de voortdurende verandering van het landschap zoals je dat op kleine kronkelende rivieren hebt.

 

Zicht vanaf het water

Maar vanaf het water kun je prima beesten zien, want de bomen langs de rivieren zijn vaak lager en er zitten veel vogels en zoogdieren juist aan de rand van het bos, en natuurlijk zitten er veel water vogels aan en op het water. Het licht schijnt op de taken en je wordt niet verblind door het licht boven je. Bovendien kan je vanuit een kano zittend naar het wild kijken en heb je je camera en verrekijker voortdurend paraat en een vogelboek bij de hand.

 

Bovendien zijn er tal van dieren die alleen in en rond het water te zien zijn, zoals, Amazon dolfijnen, Capibaras, Anacondas, allerlei watervogels, Kaaimannen, Zeekoeien (Manatis), etc. Een rondreis door het tropische woud van Ecuador, is de enige plek in de Andes - Amazone landen in heel Zuidamerikia waar je tal van meren en rustig stromende riviertjes hebt.

 

6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Excursie in het tropisch regenwoud van de AmazoneBELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Afkoelen in het Amazonegebied

Excursies over het water brengen je gemakkelijker en sneller naar de beste wild plekken.

Natuurlijk is het ook lekker om te zwemmen.

 

Uiteraard nemen wij onze gasten ook mee het bos in, om het oerwoud van binnenuit te ervaren. Met onze ervaren gidsen zie je dan vogels en planten die je niet langs het water kunt zien. Vogelaars kunnen hun hart ophalen! In Cuyabeno krijg je het beste van twee werelden: excursies vanaf het water en door het regenwoud.

 

6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Fotograferen in het tropisch regenwoud van de AmazoneBELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Vogelen in het tropische regenwoud van het Amazonegebied

In Cuyabeno krijg je het beste van twee werelden: excursies vanaf het water en door het regenwoud.

Vogelaars kunnen hun hart ophalen!

 

6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Wild observatieplatform in het tropische regenwoud van het amazonegebiedBELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Wildfotografie in het tropische regenwoud

En dan hebben we natuurlijk onze observatietoren vanwaar je op je gemak kunt kijken naar wat er onder en om je heen afspeelt.

Sommige gasten kunnen gewoon niet genoeg krijgen van alle beesten om hen heen, groot en klein.

 

Wij, als eigenaren van Parks and Tribes en de Cofan Lodge, vinden het vreselijk belangrijk dat je een fantastische tijd hebt en dat het tropische regenwoud blijvend een plekje in je hart verovert, net zoals bij ons vele jaren geleden. Daarom werken wij voortdurend aan het verbeteren van onze excursies en voorzieningen. Door je deelname aan een trip naar het Amazon gebied, help je mee het te behouden. Je bezoek genereert inkomsten voor de Cofan en Siona Indianen en het versterkt de plaatselijke economie. Zonder ecotoerisme zou er geen enkele prikkel zijn voor de Ecuadoranen om hun nationale parken te beschermen. Ons motto is "Nature, use it or lose it". Alle programmas zijn zo kindervriendelijk als het maar kan. Ik nam mijn eigen kleinkinderen erheen.

 

6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: kind met vlinder in Cuyabeno.BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: lunch in Cuyabeno.

Een vlinder likte het zout van het voorhoofd van mijn kleinzoon.

Picnicken op een "deken" van bladeren.

 

Ecuador heeft maar twee plekken waar je kleine rivieren en meren treft, beide in het Cuyabeno Reservaat, namelijk de Cuaybeno meren en de Lagarto Cocha meren. Niets in het gehele Amazonegebied kan tippen aan de landschappen van deze schitterende meren en kreken van het Cuyabeno Reservaat.

 

Beste Rondreizen Tropisch Woud Ecuador

 

4 DAAGSE STANDARD COFAN LODGE PROGRAMMA

Tropisch Woud, Ecuador, dag Eén

Wij halen je op in Lagoagrio om je in een uurtje of twee naar onze kano te brengen in Nuevo Unión, aan de Aguarico rivier.

6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Aguarico Rivier.BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: touristen kano van de Cofan Lodge.

De Cuyabeno Ronde neemt je mee op een 200km lange odyssey door het westelijke deel van het Cuyabeno Wildlife Reserve.

Onze touristen kano van de Cofan Lodge.

 

Na aankomst in het Cofan dorp Zábalo krijg je een korte uitleg en daarna kan je je wat opfrissen en uitrusten van een lange dag reizen.

 

6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: restaurant Cofan Lodge.BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Husijes Cofan Lodge.

Het restaurant van onze Cofan Lodge.

Eén van de huisjes van de Cofan Lodge.

 

5 B6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: relaxen in hangmat.BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: wandelingetje in Zabalo Cofan Dorp.

Relaxen in een hangmat in ons restaurant.

Een wandelingetje door ons dorp Zábalo.

 

Eventueel een avond excursie om nachtdieren te zoeken.

6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: bookkikkers in Cuyabeno.BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: sprinkhaan aan het vervellen.

Boomkikkers zitten overal, maar het is verdraaid lastig ze te vinden. En als je eindelijk denkt dat je één in je camera zoeker hebt, springt ie weg om em daarna nooit meer terug te vinden smiley.

Zeker zie je allerlei nachtelijke insekten zoals deze vervellende sabelsprinkhaan.

 

Tropisch Woud, Ecuador, dag Twee

's Ochtens vroeg varen we één van de weinige Ecuadoriaanse zwart-water rivieren op, de Zábalo Rivier, waar het heldere water de ideale omstandigheden biedt voor Giant Otters. Het donkere water krijgt z'n kleur van vergane bladeren die vanuit het bos en het moeras in het water vallen, terwijl er weinig of geen sediment vorming is. Lang deze rivier woont ook een levendige populatie van Scarlet Macaws, evenals een grote verscheidenheid aan tropische vogels en apen.

 

6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Zwart-water Rivier Zábalo.BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Mengen van zwart-water rivier met sediment-rijk water van de Aguarico Rivier.

De Zábalo Rivier is één van de weinige zwart-water rivieren van Ecuador.

Het sediment-arme donkere water van de Zábalo Rivier mengt zicjh met het sediment rijke water van de Aguarico Rivier.

 

5 DAAGSE CUYABENO RONDREIS

 

6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Kaart van de Cuyabeno Ronde.

De route van de Cuyabeno Loop

 

Cuyabeno Ronde Dagen één en twee

Gelijk aan standaard Cofan Lodge programma.

 

Cuyabeno Ronde Dag Drie

De dag begint met kennismaking met de gewoonten van de Cofan stam. Je leert o.a. een blaaspijp te schieten.

BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Blaaspijp schiet les.6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Cofan medicijnman met kinderen.

Blaaspijp schietles.

De dorps medicijnman met kinderen van het dorp en mijn kleinkinderen.

 

BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Manioc planten in groentetuin Zábalo, Cuyabeno.6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Waterschildpadjes van het Cofan herstel programma.

De traditionele groentetuin in Zábalo.

Het Cofan schildpad programma heeft de populatie  waterschildpadden in de  Zábalo Rivier hersteld.

 

Na het ontbijt nemen we je mee naar de monding van de Cuyabeno Rivier, waar gewoonlijk een aantal rivierdolfijnen uithangen. Van daaruit gaan we naar de Canopy toren om een indruk te krijgen van het natuurlijke bladerdak.

 

BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: De monding van de Cuaybeno Rivier.6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: De Bomendak toren in Cuyabeno.

De monding van de Cuyabeno Rivier in de Aguarico Rivier, waar vaak dolfijnen rondzwemmen.

De hoogste canapy toren van het reservaat.

 

BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Neerkijken op het bladerdak vanaf de toren.6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Het oerwoud zoals de dieren het zien.

Genieten van het landschap vanaf de toren.

Zo zien apen en vogels de wereld van het oerwoud.

 

Na het bezoek aan de toren, splitst het programma zich in tweeën:

 • Het Cofan Lodge Standaard Programma en

 • de Cuyabeno Ronde.

Cofan Lodge Standaard Programma

The Cofan Lodge standaard programma voert je mee de jungle in; eerst de Zabalo Rivier en dan de benedenloop van de Cuyabeno Rivier. Dagen 1 - 3 zijn gedeeld met de Cuyabeno Ronde. Dit programma overnacht alleen in de Cofan Lodge.

 

Cofan Lodge Standaard Programma, Dag Vier

Op dag vier van het standaard programma brengen we je terug via de Aguarico Rivier Nuevo Union en vandaar per auto terug naar Lago Agrio.

 

Cuyabeno Rondreis

Op Dag Drie gaat de Cuyabeno Ronde verder stroomopwaarts de Cuyabeno Rivier op naar het Cuyabeno Meer, terwijl het standaard programma een excursie maakt in de benedenloop van de Cuyabeno Rivier.

 

BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: De Cuyabeno Rivier stroomopwaards varen.6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: macrolobium bomen in het avond licht.

Op Dag Drie gaat de Cuyabeno Ronde verder stroomopwaarts de Cuyabeno Rivier op naar het Cuyabeno Meer.

De Macrolobium bomen van de moerassen rond het Cuyabeno Meer lijken grote bonsai bomen bedekt met epifieten.

 

Aangekomen in de Cuyabeno Lodge kan je een lekkere warme douch nemen, wat uitrusten en/of een duik nemen in het Cuyabeno Meer.

BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: een duik in het Cuyabeno Meer.6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Gezellige avond in de Cuyabeno Lodge.

Een duik in het Cuyabeno Meer is altijd heerlijk verfrissend.

Avondeten in de Cuyabeno Lodge.

 

s'Avonds in het donker kan je mee op excursie op zoek naar de oranje ogen van kaaimannen en andere nachtdieren in de Macrolobium moerassen.

 

Cuyabeno Ronde, Dag Vier

Na een welverdiende nachtrust ga je s'ochtends het Cuyabeno Meer verkennen en de Macrolobium moeras bossen die je doen denken aan grote Bonsai bomen.

BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Amazone zeekoe.6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Roze Amazone Dolfijn.

Bijna altijd krijg je minstens één vand de twee soorten dolfijnen te zien en soms een manati.

 

Blauwe-gele papegaaien vliegen luidruchtig over het Cuyabeno Meer, terwijl Hoatzins met hese stemmen fluisteren, terwijl ze de bladeren eten van de Macrolobiumbomen. J kunt ook het mysterieuze aanzellende geloei horen van de Howler Monkeys of een groepje eekhoornapen door de boomtoppen zien springen. Er komen 10 soorten apen voor in het reservaat.

 

BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: excursie op het Cuaybeno Meer.6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Vogelen op het Cuyabeno Meer.

Gezellig vogelen en wild kijken.

 

BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Achiote bixa Orellana struiken gebruikt voor natuurlijke kleuren.6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Enorme kaktus bloem in de natte tropen.BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Paarse bloemen langs de rivier.6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Heliconia in de jungle.

Bloemen behoren tot de juweeltjes van het oerwoud, maar je ziet ze zelden in grote getalen, omdat het oerwoud zo divers is.

 

BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Blauw-gele papegaai in Cuyabeno.6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Brown Woolley Monkeys in Cuyabeno.

Blauw-gele papegaaien komen het meeste rond het Cuyabeno Meer voor.

Brown Woolly Monkeys zijn algemeen in Cuyabeno.

 

BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Candle Bush bloem in Cuyabeno.6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Lianen kunnen zich over verscheidene hectaren uitpreiden.

Yellow Candle Bush bloeit langs de rivieren.

Gigantische lianen kunnen zich over verscheidene hectaren uitspreiden in de boom kronen.

 

Cuyabeno Rondreis,  Dag Vijf

Op dag vijf, krijg je misschien wel hetzelfde gevoel dat zoveel eerdere bezoekers ervoeren: 'Het ging allemaal te snel'. Misschien wordt je één van onze frequente bezoekers die terugkomen voor onze andere Cuyabeno rondreis, de Lagarto Cocha expeditie nog dieper het Amazone oerwoud in, bij de grens met Peru. Hoe dan ook, je moet vroeg in de ochtend vertrekken om op tijd terug te komen om de vlucht of de bus in Lagoagrio te halen. Je vaart de Cuyabeno Rivier verder op tot de hoofdingang van het park, de "Cuyabeno Brug", waar je vervoer je opwacht om je naar Lagoagrio te brengen.

 

BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Touriste in Cuyabeno.6 BESTE RONDREIZEN BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Wild kijken in Cuyabeno.

BELEEF HET TROPISCH WOUD, ECUADOR: Ecuador from the air.

 

CUYABENO, GETTING THERE AND BACK

There are 3 options to travel to the Amazon Lowlands:

 • Take the night bus from Quito to Lagoagrio (it usually leaves at 11 pm) from the “Terminal Norte" in Quito and arrives in Lagoagrio at dawn, taking about 7 hours. It costs about $50 for the round trip return. You have to leave from your hotel in Quito one hour before departure to the terminal. Alternatively, you can take a day bus, but then you will have to spend the night in Lagoagrio. We look for you in Lagoagrio in combination with the arriving passengers by plane, leaving generally at 10:30 a.m. (depending on the arrival of the plane), to Nuevo Unión (2 hours), where we board our canoe at around 12:30 p.m. night at 10 pm until disembarking, it will be more or less 14.5 hours. The same applies for the Lake Cuyabeno accommodations which pass through the main park entrance on the Cuyabeno River.

 • Fly Quito - Lagoagrio with flights every Monday and Friday. It costs about $100 per flight, but additionally you have to consider the cost of the taxi from your hotel in Quito to the airport, which costs 2X25; So it effectively costs $250. Your flight usually leaves at 9 in the morning, and it takes 30 minutes to arrive. As the departure is often delayed, it is better to assume arrival at 10, and after receiving your luggage, it will be 10:30. We look for you at the airport. From there it takes two hours to arrive in Nuevo Unión, where we leave in our canoe at 12:30. Thus flying it takes a total of 5.5 hours from your hotel until you can embark on the Aguarico River.

 • There are also daily flights with LATAM or Regional Lines to the city of Coca. From there you can take our private transport to Lagoagrio or El Unión which takes about 3.5 hours.

 • Take our Private Trans-Andean Transportation to the Aguarico or Cuyabeno River, of which you can read the details below. We will pick you up at your hotel early in the morning and take to the Aguarico River in about 8 - 9 hours depending how much time we spend on the way at the overlooks into the Cayambe _ Coca Ecological, , the San Rafael Falls, the Reventador Volcano and the Papallacta spas. The same applies for the Lake Cuyabeno accommodations which pass through the main park entrance on the Cuyabeno River. The same applies for the Lake Cuyabeno accommodations which pass through the main park entrance on the Cuyabeno River.

CUYABENO WILDLIFE RESERVE MAP: Lake area tours. CUYABENO WILDLIFE RESERVE MAP: Cuyabeno Loop.
CUYABENO WILDLIFE RESERVE MAP: Lagarto Cocha Expedition.

Routes from the Cuyabeno Wildlife Reserve programs of Parks and Tribes / Cofan Lodge:

 • Left above: Cuyabeno Lake Area;

 • Right above: Cuyabeno Loop;

 • Left: Lagartocoche Expedition with the Cuyabeno Lake area as an additional option.

 

PRIVATE TRANSPORTATION QUITO - AGUARICO

 

some of the highest rainforests in the world along Lake Papallacta.The San Rafael waterfall surrounded by virgin cloud forest is the most beautiful waterfall of the country.

Near the mountain pass you pass by beautiful paramos and some of the highest rainforests in the world along Lake Papallacta.

The San Rafael waterfall surrounded by virgin cloud forest is the most beautiful waterfall of the country.

 

Bordering Lake Papallacta is the Jamanco SpaThe Reventador is Ecuador's most active volcano

Bordering Lake Papallacta is the Jamanco Spa with great mineral water without prior filtration as done in the Papallacta resorts. As a result, the mineral quality is supposed to be better, while resort prices are a fraction of the spas in Papallacta.

The Reventador is Ecuador's most active volcano and frequently runs of down-pouring can be seen glowing in the night.

 • It is possible to arrange for spending the night at either a Papallacta (costly) or Jamanco (friendly and much more economical) Spa, but then another day is needed.

 • Many passengers who take the private transportation, chose to fly back or visa versa.

Lagoagrio airport.the Cayambe exactly on the equator

Arrival at the airport of oil-boom town Lagoagrio.

On a clear day you can see the Cayambe exactly on the equator, as you fly around it. It is the only major volcano as well as the only glacier in the world precisely on the equator. On the way in, chose a window on the right and on the way back on the left of the plane.

 

WHAT IS INCLUDED?

Amazon Tours

All Amazon programs include all meals, and fruit juices served with the meals. Our restaurants serve a mix of international cuisine and occasionally, the Cofan Lodge offers  a sample meal of traditional Cofan dishes. Meals include coffee, tea and bottled water, while additional bottled drinks and alcoholic beverages can be bought.

Transportation between Lagoagrio and the access rivers.

Transportation between Lagoagrio and the river(s).

 

National Parks Tours

 1. All hotels and lodges;

 2. Transportation: All ground transportation on the National Parks tours;

 3. In-country flights where included in the national parks tour program, but NOT to/fro Galapagos and Lagoagrio;

 4. An English speaking naturalist guide. A German or French speaking guide may also be available, but can't be guaranteed.

 5. All entry fees.

COMBI-DISCOUNTS

Depending on the program you selected, we always try to give you a discount on combined modules. Groups above 4 passengers will receive discounts, depending on group size.

 

HOW TO BOOK A TOUR?

Our programs are rather customized and we try to accommodate the travel needs of our customers. To avoid misunderstandings, we don't offer a prepaid travel option. Just send an email to or contact us through our contact data below. 

 

From Abroad:

Sending money from abroad is rather costly and we try to minimize money going to bank transfers. Once your schedule has been worked out, we kindly request you to make a reservation guarantee transfer of only $100 by Western Union or Moneygram. The balance you pay in CASH in Quito upon arrival (we don't take credit cards!) This way you don't lose a lot of money sending money. The $100 is NOT recoverable upon cancelation.

 

Why we don't accept credit cards in Ecuador either? The credit card services charge 7%! We would have to charge you for that, making your trip more expensive. We do everything to make your trip as cost effective as possible.

 

Already in Ecuador?

You can pay in our office mentioned below. We apply a cancelation fee of $100.

 

What is essential to bring?

For this question we link to our special vacation packing list.

 

2023 COFAN LODGE / CUYABENO LODGE / PARKS AND TRIBES PRICES

PARKS AND TRIBES AMAZON PROGRAMS

WHAT's INCLUDED?       HOW TO GET TO THE AMAZON?

COFAN LODGE PROGRAMS

COFAN LODGE STANDARD PROGRAM

DURATION STAY

Prices per person in US$

4 DAYS / 3 NIGHTS

$ 499

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

CUYABENO DAY TRIP NEW!

DURATION STAY

Prices in US$

1 DAY

$ 99

Discounts for families with children

NAPO RIVER CRUISE NEW!

DURATION STAY

Prices per person in US$

3 DAYS / 2 NIGHTS

$ 450

LAGARTOCOCHE EXPEDITION NEW!

DURATION STAY

Prices per person in US$

4 DAYS / 3 NIGHTS

$ 450

Departure from Nuevo Rocafuerte at the border with Peru. There is a daily rapid public boat services between Coca and Nuevo Rocafuerte for about $50 (not included).

 

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

CUYABENO LOOP

DURATION STAY

Prices per person in US$

5 DAYS / 4 NIGHTS

 

Standard room at the Cuyabeno Lodge part (nights 3 &4)

$ 799

Standard room in the Cofan Lodge (nights 1 & 2) and Deluxe room at the Cuyabeno Lodge (nights 3 & 4)

$ 899

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

CUYABENO LODGE PROGRAMS

CUYABENO LODGE STANDARD PROGRAM

DURATION

Prices per person in US$

3 DAYS / 2 NIGHTS

 

Standard room (17 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 280

Standard room Plus (±20 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 350

Deluxe room (25m2, private bathroom, private balcony in the tower)

$ 370

Suite (36m2, private bathroom, private balcony)

$ 390

 

 

4 DAYS / 3 NIGHTS

 

Shared budget room (Dormitory shared among 4 people, shared bathrooms)

$ 280

Standard room (17 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 390

Standard room Plus (±20 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 430

Deluxe room (25m2, private bathroom, private balcony in the tower)

$ 480

Suite (36m2, private bathroom, private balcony)

$ 510

 

CUYABENO ADVENTURE

 

DURATION

Prices per person in US$

5 DAYS / 4 NIGHTS

 

Shared budget room (Dormitory shared among 4 people, shared bathrooms)

$ 340

Standard room (17 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 420

Standard room Plus (±20 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 535

Deluxe room (25m2, private bathroom, private balcony in the tower)

$ 595

Suite (36m2, private bathroom, private balcony)

$ 635

Single occupancy surcharge (for the entire trip)

$ 100

Individual bookings are WELCOME

 

QUITO - LAGOAGRIO

(or visa versa)

PRIVATE TRANSPORTATION

 

Prices in US$

One way per party price from or to Quito. Group Price for parties of 2 - 7 to the park entrance (minivan) who share the costs.

$ 300

One way Coca to Park entrance per taxi (Japanes size). Minimum 2 maximum 4 A 6 persons minivan is also available.Luggage capacity for carry-ons only.

$ 120 / $150

 

NATIONAL PARKS TOUR PROGRAM

DURATION STAY

Prices in US$

OPTION A: Complete national Parks Tour (10 days). From

$ 1399

OPTION B: After Machalilla return to Quito (6 days). From

$ 999

OPTION C: After Machalilla return to Quito (6 days) via Chimborazo Wildlife Reserve (7 days). From

$ 1099

OPTION D: Start and finish in Guayaquil (5 days). From

$999

OPTION E: Start in Cuenca and Finish in Guayaquil (5 days). From

$ 999

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

LIMA CUSCO MACHU PICCHU

DURATION STAY

Prices in US$

6 or 7 days (subject to flight itineraries). From

$ 1199

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

We hopen je spoedig te ontmoeten op rondreis om het tropische woud van Ecuador te beleven.

 

COFAN LODGE AND PARKS & TRIBES Joined office:

Street: Calle Las Casas, Side street: Jose Coudrin, 2 blocks above the Occidental Highway

Cantón Quito, Prov. Pichincha, Parroquia Belisario Quevedo

Tel: (++593)(02) 2 2324 4086, Cell phone: (++593) (0) 99 283 2187 Whatsapp: (++)1 304 901 0718

Download:Cofan Lodge brochure.

Email: info@cofanlodge.com

Skype: daanvreugdenhil