Cofan logoCOFAN LODGE & CUYABENO RONDE

Klik hier voor 5 talen:

EnglishEspañolFrançaisNederlandsDeutsch

 

6 AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR

 

6 Beste Amazone Regenwoud Vakanties in Ecuador

 

 1. 7 DAAGSE LAGARTO COCHA EXPEDITIE;

 2. 5 DAAGSE CUYABENO RONDREIS;

 3. 4 DAAGSE STANDARD COFAN LODGE TOUR;

 4. 4 DAAGSE CUYABENO MEER TOUR;

 5. 5 DAAGSE CUYABENO MEER TOUR;

 6. PRIVÉ TRANSPORT QUITO - LAGOAGRIO;

 7. COMPLETE NATIONALE PARKEN TOUR;

 8. PERU LIMA - CUSCO MACHU PICCHU.

Deze 6 Beste Amazone Regenwoud Vakanties in Ecuador voeren je naar verborgen kreken en meren; het zijn de beste Amazone-reizen in Ecuador! Ontdek indianenstammen in Ecuador, apen, luiaards, dolfijnen. Geen enkel Amazone-regenwoud in een van de landen van de Amazone en het Andesgebergte kan overeenkomen met het bekijken van dieren in Cuyabeno en het is veel beter dan Yasuní! Dit is waarom! Binnen Cuyabeno zijn dit de beste Cuyabeno-programma's omdat ze zijn ontworpen door de conservatiebioloog die ecotoerisme begon met Cuyabeno en de Cofan-stam, die een derde van Cuyabeno beheren.

 

Zijn dit echt de beste tours om wild te zien in het oerwoud???

Jazeker! en dit is de reden waarom dat zo is. Gerenommeerde Nederlandse bioloog Dr. Daan Vreugdenhil legt uit waarom Cuyabeno dat zo is:

Stel je voor, je bent in het uitgestrekte gebied van de Amazone regio van Ecuador. Je wilt dolgraag wild zien. Maar de meeste wilde dieren (apen, vogels, luiaards, stekelvarkens, vogels) zitten de kruinen van de bomen. Vanaf de grond zie je bijna niets, omdat de takken en de bladeren je zicht belemmeren. Wanneer je omhoog kijkt vanuit de relatieve donkerte op de grond, wordt je verblind door het contrast tussen de bladeren en het licht van de lucht. Daardoor is het moeilijk om vogels en zoogdieren te zien.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: donker bladerdak tegen lichte lucht.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Dieren bewegen zich vooral in de boom kruinen.

Het kontrast tussen de bladeren en de lucht is zo groot dat ze zwart lijken.

De meeste vogels en apen zitten in de boomtoppen.

Donkere kruinen van het tropische regenwoud

Van de grond gezien lijken de bladeren van het tropisch regenwoud van het Amazonegebied bijna zwart en is het bijna onmogelijk om beesten op een hoogte van zo'n 35 meter te herkennen, behalve als je een heel ervaren vogelaar bent.

 

Bovenstromen van de Amazone, Ecuador

DE MOOISTE LANDSCHAPPEN LIGGEN TEGEN DE ANDES. Het landschap van de Amazone Rivier en grote rivier takken, zoals de Napo Rivier is vaak wat ééntonig. Dit komt omdat er in de Amazone van Brasilie bijna geen heuvels voorkomen. Bovendien zij de rivieren er enorm breed en op het water voel je je vaak bijna op zee. Sommige rivierarmen zijn wijder dan het IJsselmeer! Allen wanneer je vlak bij de oevers vaart, voel je je nabij het oerwoud, maar nog steeds niet er echt in.

 

Verscheidene lodges in Ecuador's Oriente en in de Amazonegebieden van andere landen liggen aan grote rivieren, zoals de Rio Napo. Vooral langs de Napo Rivier, werd de jungle al jaren geleden ontbost. Sommige lodges liggen daar aan de rand van een nationaal park, of staan ik stukjes secundair bos. Maar zelfs toen de grote rivieren nog bebost waren, zo'n 4 decennia geleden - toen we het Ecuadoriaanse Amazone regenwoud verkenden voor het stichten van de nationale parken - gaven de grote rivieren nooit die "jungle ervaring" die je krijgt vanaf de kleinere rivieren. Dit komt omdat de hoodtakken van de Amazone te breed en te open zijn en ook omdat zij veel te recht zijn. Daardoor ervaar je niet de voortdurende verandering van het landschap zoals op kleine kronkelende rivieren.

 

Zicht vanaf het water

Dat ligt anders in de bovenstromen van de Amazone Rivier, Ecuador. Om te beginnen, beginnen de bovenstromen van de Amazone, hoofdzakelijk in het Andesgebergte. Uiteraard voel je je in de Andes bergen niet in het Amazonegebied, hoewel je dat technisch natuurlijk wel bent. Maar in de heuvels van de Andes uitlopers ligt dat anders. Op een hoogte van zo'n 400 m beginnen de rivieren begaanbaar te worden voor gemotoriseerde kanos, terwijl het omringende landschap heuvelachtig is. De rivieren zijn er tamelijk smal en je kunt beide zijden van de rivieren zien. Kortom, je bent op het water, maar voelt je toch in het oerwoud.

 

Vanaf het water kun je prima beesten zien, want de bomen langs de rivieren zijn vaak lager en er zitten veel vogels en zoogdieren juist aan de rand van het bos, en natuurlijk zitten er veel water vogels aan en op het water. Het licht schijnt op de taken en je wordt niet verblindt door het licht boven je. Bovendien kan je vanuit een kano zittend naar het wild kijken en heb je je camera en verrekijker voortdurend paraat en een vogelboek bij de hand.

 

Bovendien zijn er tal van dieren die alleen in en rond het water te zien zijn, zoals, Amazon dolfijnen, Capibaras, Anacondas, allerlei watervogels, Kaaimannen, Zeekoeien (Manatis), etc.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Excursie in het tropisch regenwoud van de Amazone6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Afkoelen in het Amazonegebied

Excursies over het water brengt je gemakkelijker en sneller naar de beste wild plekken.

Natuurlijk is het ook heerlijk om te zwemmen.

 

Over het water kan je je ook gemakkelijk naar de beste wild plekken toe, terwijl je ondertussen naar vogels kijkt en het landschap aan je voorbij glijdt. Omdat vogels rond zon'sopgang en -ondergang het actiefst zijn, is het erg belangrijk dat je in het hart van de het natuurgebied bent. De Cuyabeno Lodge ligt op een schiereiland in het midden van het Cuyabeno Meer. Bezoekers van de meeste andere lodges moeten vaal eerst een half uur varen om bij het meer te komen. Dat betekent dus een half uur vroeger opstaan of veel minder vogels en wild zien!

 

Uiteraard nemen wij onze gasten ook mee het bos in, om het oerwoud van binnenuit te ervaren. Met onze ervaren gidsen zie je dan vogels en planten die je niet langs het water kunt zien. Vogelaars kunnen hun hart ophalen! In Cuyabeno krijg je het beste van twee werelden: excursies vanaf het water en door het regenwoud.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Fotograferen in het tropisch regenwoud van de Amazone6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Vogelen in het tropische regenwoud van het Amazonegebied

In Cuyabeno krijg je het beste van twee werelden: excursies vanaf het water en door het regenwoud.

Vogelaars kunnen hun hart ophalen!

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Wild observatieplatform in het tropische regenwoud van het amazonegebied6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Wildfotografie in het tropische regenwoud

En dan hebben we natuurlijk onze observatietoren vanwaar je op je gemak kunt kijken naar wat er onder en om je heen afspeelt.

Sommige gasten kunnen gewoon niet genoeg krijgen van alle beesten om hen heen, groot en klein.

 

Wij, als eigenaren van Parks and Tribes en de Cofan Lodge, vinden het vreselijk belangrijk dat je een fantastische tijd hebt en dat het tropische regenwoud blijvend een plekje in je hart verovert, net zoals bij ons vele jaren geleden. Daarom werken wij voortdurend aan het verbeteren van onze excursies en voorzieningen. Door je deelname aan een trip naar het Amazon gebied, help je mee het te behouden. Je bezoek genereert inkomsten voor de Cofan en Siona Indianen en het versterkt de plaatselijke economie. Zonder ecotoerisme zou er geen enkele prikkel zijn voor de Ecuadoranen om hun nationale parken te beschermen. Ons motto is "Nature, use it or lose it". Alle programmas zijn zo kindervriendelijk als het maar kan. Ik nam mijn eigen kleinkinderen erheen.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: kind met vlinder in Cuyabeno.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: lunch in Cuyabeno.

Een vlinder likte het zout van het voorhoofd van mijn kleinzoon.

Picnicken op een "deken" van bladeren.

 

Ecuador heeft maar twee plekken waar je kleine rivieren en meren treft, beide in het Cuyabeno Reservaat, namelijk de Cuyabeno Meren en de Lagarto Cocha meren op de grens met Peru. Niets in het gehele Amazonegebied kan tippen aan de landschappen van deze schitterende meren en kreken van het Cuyabeno Reservaat.

 

Evenmin heeft geen enkel ander Amazone land een reservaat dat zo snel en zo voordelig bereikbaar is. Ecuador is je beste optie om de jungle van de Amazone te leren kennen.

 

Tot slot is het de moeite waard te noemen dat beroemde tropische biologen de het grootste aantal soorten en planten per hectare hebben ontdekt in de jungle van Cuyabeno!

 

Deze 6 Amazon Rainforest Expeditions, die je meenemen op verborgen kreken en meren, zijn de beste Amazone-reizen in Ecuador! Ontdek indianenstammen in Ecuador, apen, luiaards, dolfijnen. Geen enkel Amazone-regenwoud in een van de landen van de Amazone en het Andesgebergte kan overeenkomen met het bekijken van dieren in Cuyabeno en het is veel beter dan Yasuní! Dit is waarom! Binnen Cuyabeno zijn dit de beste Cuyabeno-programma's omdat ze zijn ontworpen door de conservatiebioloog die ecotoerisme begon met Cuyabeno en de Cofan-stam, die een derde van Cuyabeno beheren.

 

7 DAAGSE LAGARTO COCHA EXPEDITIE

De 7-daagse Lagarto Cocha-expeditie is een epische reis diep in het wildste deel van de Ecuadoraanse Amazone, waarbij we kreken en meren verkennen die bijna geen enkele toerist ooit te zien krijgt.

Amazone Rivier Ecuador: Lagarto Cocha Expedition.

Amazone Regenwoud vakantie, Ecuador Dag 1

Ons transport ontmoet je in Lagoagrio om je in ongeveer 2 uur naar de kano-aanlegplaats Nuevo Unión, aan de Aguarico-rivier te brengen.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Aguarico River landscape.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Cofan Lodge tourist canoe.

De Lagarto Cocha Expeditie neemt je mee op een odyssee van 200 - 300 kilometer door het oostelijke Cuyabeno Wildlife Reserve, beginnend bij de rivier de Aguarico.

De toeristen kano van de Cofan Lodge.

 

Na aankomst in Zábalo krijg je een korte rondleiding door het dorp en word je naar je huisje gebracht om je op te frissen en uit te rusten, want het is een lange dag sinds je vertrek vanuit Quito.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Relaxing on the Cuyabeno Lodge deck during your Amazon visit in Ecuador6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Cofan Lodge Cabin.

Het restaurant van onze Cofan Lodge.

Één van de huisjes van de Cofan Lodge.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Resting in hammocks at the Cofan Lodge when visiting the Amazon in Ecuador.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Zábalo Cofan village.

Even uitblazen in een hangmat in ons restaurant.

Een wandelingetje door Zabalo.

 

Amazone Regenwoud vakantie, Ecuador Dag 2

We nemen je mee naar één van de weinige zwart waterrivieren in Ecuador, waar het heldere, donkere water ideale omstandigheden bieden voor reuzenotters. Er is ook een levendige populatie van rode papegaaien en een grote verscheidenheid aan tropische vogels en apen.

 

'S Avonds gaan we terug naar Zábalo naar onze Cofan Lodge.

 

Als het donker is, maken we een korte excursie om naar nachtdieren te kijken.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: 6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Tree Frog of the Amazon Jungle seen on a night excursion when visiting the Amazon in Ecuador.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: 6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Nocturnal amazon animal found on an Amazon visit in Ecuador

Boomkikkers zijn algemeen, maar ze zijn moeilijk te vinden. Op het moment dat je denkt dat je er eindelijk een in je camera hebt, springen ze weg om nooit meer gezien te worden . Als we geluk hebben kan je de reflecterende ogen zien van een Ocelot in de het licht van je zaklantaarn zien.

Amazone Regenwoud vakantie, Ecuador Dag 3

We beginnen de dag met je één en ander te vertellen over de gewoonte en gebruiken van de Cofans. Je krijgt een lesje blaaspijp schieten en krijgt de traditionele Cofan-kleding te zien.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: 6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Cuyabeno Entry station for Amazon Visitors in Ecuador6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Cofan shaman with village children.

Learning how to shoot with a blowgun. Lesje blaaspijp schieten.

De sjamaan met enkele van de Cofan-kinderen en die van gasten.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Zábalo kitchen garden.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Cofan turtle restoration project.

In de moestuin worden typische gewassen verbouwd van het Amazonegebied.

Water schildpadjes van een Cofan-project hielp de aantallen schildpadden in Cuyabeno te herstellen.

 

's Ochtends vertrekken we naar het grootste meer van de Ecuatoriaanse Amazone, Zancudo Coche, onderdeel van het Cuyabeno reservaat . Na een welverdiende nachtrust, verken je het meer Zancudo Cocha en zijn omgeving.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Amazon jungle flowering.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Amazon forest in the dry season with some trees shedding their leaves.

Soms zie je bomen in bloei, maar altijd als onderdeel van een zeer gevarieerde jungle, waar geen enkele boomsoort het landschap domineert.

In het droge seizoen - dat nooit echt droog is, alleen wat droger - laten sommige bomen hun bladeren vallen.

 

We kruisen langs de oevers met prachtige jungle bomen en op zoek naar luiaards en apen, zoals de Black-mantled Tamarins, luidruchtige Howlers en Wooley Monkeys. Er zijn meer dan 540 soorten vogels bekend voor het gebied, variërend van kolibries tot harpij arenden, koningsgieren en blauw-gele papegaaien.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Amazon jungle seen from the air.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Candle bush in the Amazon.

Het regenwoud van Cuyabeno heeft het grootste aantal soorten ter wereld per hectare.

De kaars Bush groeit langs rivieroevers.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Ecuador Amazon birding expedition6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Birdwatchers on Amazon Expedition in Ecuador

Het reservaat is favoriet bij vogelaars.

Touristen "jagen" met camera's en verrekijkers.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: flooded forest along Lake Zancudo Cocha.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: jungle lunch in Cuyabeno.

De oevers zijn vaak overstroomd.

Picniken op een "dekentje" van palmbladeren.

 

We brengen de hele dag door met het verkennen van het meer, waarna we kamperen en slapen in tenten langs het meer.

 

Amazone Regenwoud vakantie, Ecuador Dag 4

Na het ontbijt varen we een zijtak op van de Aguarico Rivier, de Imuya Rivier, die de stroomafwaarts gelegen Lagarto Cocha vormt. We sturen de hele dag door met het verkennen van deze prachtige zwarte waterrivier, uitkijkend naar wild en vogels.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: the Imuyo River is the clearest black water river in the Amazon of Ecuador.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: The black water of the Imuyo River mixing with the "white" - in reality coffee-with-cream colored sediment loaded River Aguarico.

Met zijn gehele stroomgebied beschermd in het Cuyabeno  Reservaat, is de Imuyo-rivier de helderste zwart water rivier met  in het Amazonegebied van Ecuador.

Het heldere zwarte - sedimentarme - water van de Imuyo-rivier vermengt zich met het met sediment beladen water van de Aguarico-rivier. De kleur komt van de bodemdeeltjes die in het water zweven.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: natigating up the Imuyo River.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: extended swamps characterize the forest.

We vervolgen de reis stroomopwaarts de Imuyo-rivier op tot we de Lagarto Cocha-meren bereiken.

Uitgestrekte moerasbossen zijn karakteristiek voor de oevers.

 

'S Avonds kamperen we (in tenten) langs de rivier.

 

Amazone Regenwoud vakantie, Ecuador Dag 5 en 6

Na het ontbijt varen we de Lagarto Coche meren binnen, een dicht netwerk van meren en kreken aan de grens met Peru. We brengen 2 dagen door met het verkennen van de meren en de Macrolobium-moerassen.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: The border of the Cuyabeno Wildlife Reserve is a huge swamp area.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Lagarto Cocha along the Peruvian border is a huge swamp area.

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Along the border with Peru, Cuyabeno Reserve of Ecuador is an enormous swamp.Epiphytes in the Amazon Jungle

Lagarto Coche is een dicht netwerk van kreken en meren.

De Macrolobium vormen geheimzinnige moerasbossen met bonsai-achtige bomen.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Taking a plunge in Lagarto Cocha lakes. 6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: excursion in Cuyabeno.

After a days' excursion it is very refreshing to take a plunge into one of the lakes.Na een dag op excursie is het hartstikke lekker om in één van de meren te duiken.

Op excursie in een van de meren van Lagarto Cocha.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Seasonal floating meadows in Cuyabeno, Lagarto Cocha. 6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Lagarto Cocha lakes with Macrolobium trees in Cuyabeno.

De moerassen vormen dichte netwerken van overstroomd bos en seizoensgebonden drijvende weiden geliefd door Manati.

Op andere plekken worden de moerassen gevormd door Macrolobium-bomen.

 

In de middag moeten we terug naar Zábalo, waar je de nacht doorbrengt in de Cofan Lodge.

 

Amazone Regenwoud vakantie, Ecuador Dag 7

Op dag 7 ervaart u het gevoel van zoveel van onze bezoekers: "Het ging allemaal te snel voorbij". Vanuit Zábalo nemen we de stroomopwaartse Aguarico-rivier naar de weg bij El Unión, waar uw transport wacht op u om u naar het vliegveld of de busterminal in Lagoagrio te brengen, waar uw reis eindigt.

 

CUYABENO MEER VERLENGING

Voor diegenen die het hele Cuyabeno Wildlife Reserve willen verkennen, hebben we de Cuyabeno-verlenging. Je expeditie zou nog twee dagen duren, de laatste zou je rond het beroemde Cuyabeno-meer doorbrengen terwijl je wordt ondergebracht in de comfortabele beroemde Cuyabeno Lodge. Dit zou een fantastische afsluiting zijn van je Amazon Rainforest-expeditie. Voor meer informatie over het programma, kijk eens naar Cuyabeno Tour, maar in plaats van 3 nachten te blijven, zou je 2 nachten blijven.

Voor deze verlenging zou je reisroute na de vorige dag 6 als volgt worden voortgezet:

Amazone Regenwoud vakantie, Ecuador Dag 7

Na het ontbijt nemen we je mee naar de monding van de rivier de Cuyabeno, waar meestal enkele dolfijnen rondhangen. Daarvandaan nemen we je mee naar de Canopy-toren om een indruk te krijgen van het natuurlijke bladerdak.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: bezoekers op weg naar de Cuyabeno Lodge. 6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: varen over de Cuyabeno River.

We varen de Cuaybeno Rivier stroomopwaarts naar de Cuyabeno Lodge.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Cuyabeno Lodge seen from the air.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Cuyabeno Lodge heet je welkom.

Op de foto kan je zien hoe er tussen de heuvel van de lodge en het vaste land rechts een stuk moeras ligt, waardoor wij op een eiland liggen in het Cuyabeno Meer.

Het welkom bordje van de Cuyabeno Lodge.

 

Na aankomst in de lodge krijg je een korte uitleg en daarna kan je je wat opfrissen en uitrusten van een lange vaart (ongeveer  uur).

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Moderne douches in de Cuyabeno Lodge. 6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Prima bedden met klamboes en slaapkamers in het tropische regenwoud

Na aandkomste en lekkere warme douch.....

en even lekker uitrusten op je kamer, of........

 

5 B6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: relaxen in hangmatten.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: uitzicht vanaf de toren over de Cuyabeno Lodge.

Relaxen in een hangmat in onze recreatie ruimte.

Of op verkenning van de Lodge: een overzicht vanaf de Cuyabeno Lodge toren.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Relaxen op het terras van de Cuyabeno Lodge.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Een frisse duike in het Cuyabeno Meer.

Je kunt ook lekker op het terras gaan zitten, of......

een lekkere frisse duik nemen in het meer.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Luxe onderkomens in het tropische woud6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Fabelachtig uitzicht over het tropische woud

Na een excursie vinden veel gasten het fijn zich een poosje terug te trekken in een schone plek waar je je kunt opfrissen en relaxen.

Onze deluxe kamers bieden een schitterend uitzicht over de jungle.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: gezellig restaurant van de Cuyabeno Lodge.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Comfortable rooms at the Cuyabeno Lodge.

Onze koks serveren heerlijke "home made" maaltijden.

Omdat Cuyabeno nog relatief dicht bij de Andes ligt, zijn de nachten aangenaam koel en heb je zelfs een lichte deken nodig.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Uitzichtstoren in het tropische woud

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: beste lodge in het tropische woud

Boven: Een moderne zonne-installatie voorziet de Cuyabeno Lodge 24 uur per dag van stroom, in zowel de kamers als het restaurant. Je kunt dus altijd je accuutjes opladen.

 

Met zo'n dertig meter boven de omgeving van het bos, is onze observatietoren het hoogste punt in de wijde omgeving en onze mobile telefoon antenne zorgt daar voor de beste ontvangst in het hele gebied. Daarmee in onze lodge de facto het alarm meldpunt. Niet dat dat nodige is, maar fijn te weten.

 

Amazone Regenwoud vakantie, Ecuador Dag 8

Aangezien vogels het aktieste tijdens de dageraad zijn, kunt je de dag beginnen met vogels kijken direkt voor of na het ontbijt. Blauwe - Gele Papegaaien vliegen al krijsend over het Cuyabeno Meer, terwijl Hoatzins hun misterieuse geluiden fluisteren terwijl ze de bladeren van de Macrolobiumbomen eten. In de verte kan je het aanzwellende geroep van de Howler Monkeys horen of een troep eekhoornaapjes door de boomtoppen zien dartelen. Er zijn 10 soorten apen opgenomen in het reservaat.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Vogelaars in de jungle.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: op excursie met de Cuyabeno Lodge.

Vogelen bij het ochtendgloren.

Cuyabeno verkennen vanuit een electrische fluisterboot.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Dwerg papegaaien zijn algemeen in de Amazone.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Patoos zijn grote nachtzwalumen met een ongelooflijke schutkleur.

Chestnut-fronted Parrots komen ook in Cuaybeno voor.

De Common Patoo is een soort nachtzwaluw met een ongelooflijke schutkleur.

 

Na het ontbijt het hogere bos in om meer te weten te komen over de medicinale planten en dieren. Er zijn verschillende kleurrijke bloemen in het Cuyabeno Natuurreservaat, maar het kost wat moeite om ze te vinden. Orchideeën en Heliconias behoren tot de spectaculairdere bloemn van het Amazon regenwoud.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Achiote bixa Orellana struiken gebruikt voor natuurlijke kleuren.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Enorme kaktus bloem in de natte tropen.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Paarse bloemen langs de rivier.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Heliconia in de jungle.

Wat schitterende bloemen in Cuyabeno.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Enorme holle ficus boom.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Amazon zoet water crab.

Een enorme ficus boom.

Op een afstand van zo'n 3000 km van de zee leven zoetwaterkrabben. Zijn deze overgebleven uit een verleden toen de Amazone onder de Atlantische Oceaan stond, of hebben ze zich aan het zoetwater aangepast en zijn ze stroomopwaarts getrokken? Hoe dan ook, ze leven nu op land in de heuvels.

 

Op één van de middagen nemen we je mee naar het Siona dorp, waar je over de Siona-kookkunsten en traditionele gerechten kunt leren. iedere keer verzorgt een andere vrouw van de gemeenschap het programma, zodat ze allemaal aan de beurt komen.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: cacao boon in groentetuin Siona Indianen.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Siona indiaanse bij kook vuurbak.

Een bezoek aan het Sionadorp: Cacao in de Siona moestuin.

Een Siona vrouw laat zien hoe maniok bereid wordt.

 

's Avonds gaan we ook op excursie - soms per kano - om nachtdieren in de moerassen te zoeken, zoals kaaimannen en kikkers. Andere avonden gaan we te voet om naar de nachtdieren van het bos te zoeken.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: night excursion6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Amazon zweepspin Amblypygi zijn een orde in de klasse van de spinachtigen (Arachnida). Wees maar niet bang, ze bijten noch steken.

Op avond excursie om nachtdieren te zoeken.

Amazon zweepspinnen, Amblypygi, zijn een orde in de klasse van de spinachtigen (Arachnida). Wees maar niet bang, ze bijten noch steken.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: De Cuyabeno Lodge pier heeft een schitterend uitzicht over het meer waar de gasten graag genieten van het landschap.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Amazone regenwould, Brazilië

De Cuyabeno Lodge pier heeft een schitterend uitzicht over het meer waar de gasten graag genieten van het landschap.

De beroemde "bonsai" Macrolobium bomen in de avondzon.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Anacondas kunnen wel 7 meter lang worden en verblijven graag langs het water.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Er zijn 3 soorten kaaimannen in Cuyabeno.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Citroenvlinders komen op mineraalrijke plekken af.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: De Rode Neusbeer, Nasua nasua, komt wijdversrpeid voor in de Amazone.

Some of the fascinating wild animals of the Cuyabeno Lake area.

 

Eventueel een avond excursie om nachtdieren te zoeken.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: boomkikkers in Cuyabeno.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: sabelsprinkhaan aan het vervellen.

Boomkikkers zitten overal, maar het is verdraaid lastig ze te vinden. En als je eindelijk denkt dat je één in je camera zoeker hebt, springt ie weg om em daarna nooit meer terug te vinden smiley.

Zeker zie je allerlei nachtelijke insekten zoals deze vervellende sabelsprinkhaan.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: een duik in het Cuyabeno Meer.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Gezellige avond in de Cuyabeno Lodge.

Een duik in het Cuyabeno Meer is altijd heerlijk verfrissend.

Avondeten in de Cuyabeno Lodge.

 

s'Avonds kan je op een nacht excursie gaan op zoek naar de oranje ogen van kaaimannen en andere nachtdieren in de Macrolobium moerassen.

 

s'Ochtends het Cuyabeno Meer op met de Macrolobium moeras bossen die veel groter zijn dan in Lagarto Cocha en een andere fauna hebben.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Amazone zeekoe.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Roze Amazone Dolfijn.

Bijna altijd krijg je minstens één van de twee soorten dolfijnen te zien in het Cuyabeno Meer en soms een manati.

 

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: excursie op het Cuaybeno Meer.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Vogelen op het Cuyabeno Meer.

Gezellig vogelen en wild kijken.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Achiote bixa Orellana struiken gebruikt voor natuurlijke kleuren.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Enorme kaktus bloem in de natte tropen.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Paarse bloemen langs de rivier.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Heliconia in de jungle.

Bloemen behoren tot de juweeltjes van het oerwoud, maar je ziet ze zelden in grote getalen, omdat het oerwoud zo divers is.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Blauw-gele papegaai in Cuyabeno.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Brown Woolley Monkeys in Cuyabeno.

Blauw-gele papegaaien komen het meeste rond het Cuyabeno Meer voor.

Brown Woolly Monkeys zijn algemeen langs de Amazone Rivier van Ecuador.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Candle Bush bloem in Cuyabeno.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Lianen kunnen zich over verscheidene hectaren uitpreiden.

Yellow Candle Bush bloeit langs de rivieren.

Gigantische lianen kunnen zich over verscheidene hectaren uitspreiden in de boom kronen.

 

Amazone Regenwoud vakantie, Ecuador Dag 9

Dag 4

Je vaart de Cuyabeno Rivier terug op naar de "brug" bij de hoofdingang van het park, waar je transport je opwacht om je naar het vliegveld of naar het busstation te brengen voor je terugreis naar Quito.

 

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: De hoofdingang van het Cuyabeno Park.6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR, ECUADOR: Onze bus van Lago Agrio naar Cuyabeno.

De hoofdingang/uitgang van het reservaat.

Onze bus brengt je terug van de hoofdingang van het reservaat naar Lagoagrio.

 

2023 COFAN LODGE / CUYABENO LODGE / PARKS AND TRIBES PRICES

PARKS AND TRIBES AMAZON PROGRAMS

WHAT's INCLUDED?       HOW TO GET TO THE AMAZON?

COFAN LODGE PROGRAMS

COFAN LODGE STANDARD PROGRAM

DURATION STAY

Prices per person in US$

4 DAYS / 3 NIGHTS

$ 499

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

CUYABENO DAY TRIP NEW!

DURATION STAY

Prices in US$

1 DAY

$ 99

Discounts for families with children

NAPO RIVER CRUISE NEW!

DURATION STAY

Prices per person in US$

3 DAYS / 2 NIGHTS

$ 450

LAGARTOCOCHE EXPEDITION NEW!

DURATION STAY

Prices per person in US$

4 DAYS / 3 NIGHTS

$ 450

Departure from Nuevo Rocafuerte at the border with Peru. There is a daily rapid public boat services between Coca and Nuevo Rocafuerte for about $50 (not included).

 

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

CUYABENO LOOP

DURATION STAY

Prices per person in US$

5 DAYS / 4 NIGHTS

 

Standard room at the Cuyabeno Lodge part (nights 3 &4)

$ 799

Standard room in the Cofan Lodge (nights 1 & 2) and Deluxe room at the Cuyabeno Lodge (nights 3 & 4)

$ 899

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

CUYABENO LODGE PROGRAMS

CUYABENO LODGE STANDARD PROGRAM

DURATION

Prices per person in US$

3 DAYS / 2 NIGHTS

 

Standard room (17 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 280

Standard room Plus (±20 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 350

Deluxe room (25m2, private bathroom, private balcony in the tower)

$ 370

Suite (36m2, private bathroom, private balcony)

$ 390

 

 

4 DAYS / 3 NIGHTS

 

Shared budget room (Dormitory shared among 4 people, shared bathrooms)

$ 280

Standard room (17 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 390

Standard room Plus (±20 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 430

Deluxe room (25m2, private bathroom, private balcony in the tower)

$ 480

Suite (36m2, private bathroom, private balcony)

$ 510

 

CUYABENO ADVENTURE

 

DURATION

Prices per person in US$

5 DAYS / 4 NIGHTS

 

Shared budget room (Dormitory shared among 4 people, shared bathrooms)

$ 340

Standard room (17 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 420

Standard room Plus (±20 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 535

Deluxe room (25m2, private bathroom, private balcony in the tower)

$ 595

Suite (36m2, private bathroom, private balcony)

$ 635

Single occupancy surcharge (for the entire trip)

$ 100

Individual bookings are WELCOME

 

QUITO - LAGOAGRIO

(or visa versa)

PRIVATE TRANSPORTATION

 

Prices in US$

One way per party price from or to Quito. Group Price for parties of 2 - 7 to the park entrance (minivan) who share the costs.

$ 300

One way Coca to Park entrance per taxi (Japanes size). Minimum 2 maximum 4 A 6 persons minivan is also available.Luggage capacity for carry-ons only.

$ 120 / $150

 

NATIONAL PARKS TOUR PROGRAM

DURATION STAY

Prices in US$

OPTION A: Complete national Parks Tour (10 days). From

$ 1399

OPTION B: After Machalilla return to Quito (6 days). From

$ 999

OPTION C: After Machalilla return to Quito (6 days) via Chimborazo Wildlife Reserve (7 days). From

$ 1099

OPTION D: Start and finish in Guayaquil (5 days). From

$999

OPTION E: Start in Cuenca and Finish in Guayaquil (5 days). From

$ 999

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

LIMA CUSCO MACHU PICCHU

DURATION STAY

Prices in US$

6 or 7 days (subject to flight itineraries). From

$ 1199

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

We hopen je spoedig welkom te heten op onze één van onze

6 BESTE AMAZONE REGENWOUD VAKANTIES IN ECUADOR!

De COFAN LODGE en PARKS & TRIBES hebben hun gezamelijke kantoor in:

Straat: Calle Las Casas, Side street: Jose Coudrin, 2 straten voorbij de Occidental Rondweg

Cantón Quito, Prov. Pichincha, Parroquia Belisario Quevedo

Tel: (++593)(02) 2 2324 4086, Cell phone: (++593) (0) 99 283 2187 Whatsapp: (++)1 304 901 0718

Download:Cofan Lodge brochure.

Email: info@cofanlodge.com

Skype: daanvreugdenhil