Cofan logoCOFAN LODGE & CUYABENO RONDE

Klik hier voor 5 talen:

EnglishEspañolFrançaisNederlandsDeutsch

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR

De  6 beste reizen door 's-werelds soortenrijkeste Amazonegebied

  1. 4 DAAGSE CUYABENO MEER TOUR;

  2. 5 DAAGSE CUYABENO MEER TOUR;

  3. 7 DAAGSE LAGARTO COCHA EXPEDITIE;

  4. 5 DAAGSE CUYABENO RONDREIS;

  5. 4 DAAGSE STANDARD COFAN LODGE TOUR;

  6. PRIVÉ TRANSPORT QUITO - LAGOAGRIO;

  7. COMPLETE NATIONALE PARKEN TOUR;

  8. PERU LIMA - CUSCO MACHU PICCHU.

Beste Plek Jungle Ecuador

Zijn dit echt de 6 beste reizen door het Amazonegebied van Ecuador om wild te zien in het ???

Jazeker! en dit is de reden waarom dat zo is. Gerenommeerde Nederlandse bioloog Dr. Daan Vreugdenhil, alias "de Parks Man" legt uit waarom Cuyabeno dat zo is:

Stel je voor, je maakt een rondreid door het uitgestrekte  tropische regenwoud van het Amazonegebied. Je wilt dolgraag wild zien. Maar de meeste wilde dieren (apen, vogels, luiaards, stekelvarkens, vogels) zitten de kruinen van de bomen. Vanaf de grond zie je bijna niets, omdat de takken en de bladeren je zicht belemmeren. Wanneer je omhoog kijkt vanuit de relatieve donkerte op de grond, wordt je verblind door het contrast tussen de bladeren en het licht van de lucht. Daardoor is het moeilijk om vogels en zoogdieren te zien. Met zoveel beekjes en meertjes, is Cuyabeno de  beste plek in de jungle van Ecuador om wild te zien.

 

CUYABENO LODGE STANDARD PROGRAM

 

Dag één beste plek jungle, Ecuador

Op de eerste dag van het Amazonegebied Ecuador programma in Cuyabeno Vlieg in een half uurtje van de hoofdstad Quito over de Andes naar de Lago Agrio, het oliestadje waar het Amazone laagland begint. Vraag voor de heenreis een raampje aan de rechterkant van het vliegtuig om de Cayambe te kunnen zien (bij goed weer natuurlijk).

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Cuyabeno Lodge program around Lake Cuyabeno.

Kaart van Cuyabeno met het Cuyabeno Meer. Voor details aanklikken.

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: De hoofdingang van het Cuyabeno Park.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: bezoekers op weg naar de Cuyabeno Lodge.

Cuyabeno ranger station aan de hoofdingang van het park.

Vanaf hier begint je tocht echt: Een kano met buitenboordmoter brengt je over de meanderende Cuyabeno Rivier naar onze Cuyabeno Lodge.

 

Een fascinerende tocht door maagdelijk oerwoud, die je naar het grootste meer van het reservaat brengt, het Cuyabeno Meer. De Cuyabeno Lodge is de enige door de regering goed gekeurde accommodatie aan één van de zeven meren van het Cuyabeno Rivier systeem.

AMAZONEWOUD, ECUADOR [6 FABULOUS ODYSSEYS]: Cuyabeno Lodge from the air.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Relaxing on the deck of the Cuyabeno Lodge.

De ingang van Cuyabeno Lodge.

Lekker even uitrusten na de tocht.

 

Na aankomst kan je een lekkere warme douche nemen en gaan we lunchen. Na wat rust, kan je wat zwemmen in het meer; met wat geluk zwem je tussen de Amazone dolfijnen en met nog wat meer geluk zie je een Manatee. Maar die zijn er alleen bij tamelijk hoog water.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR [6 FABULOUS ODYSSEYS]: Resting in hammocks at the Cofan Lodge when visiting the Amazon in Ecuador.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Swimming at the Cuyabeno Lake during your Amazon visit in Ecuador

Siesta na de lunch.

Daarna lekker zwemmen in het meer.

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Amazon Manatee at Cuyabeno Wildlife Reserve.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Amazon dolphin on an Amazon visit in Ecuador

Met een beetje geluk zie je een paar van éen van de twee soorten Amazone dolfijnen die hier voorkomen zwemmen. Veel zeldzamer in het gebied zijn de Amazone manatis of "zeekoeien".

 

Zodra het  gaat schemeren, gaan we na het avondeten per kano kaaimannen zoeken (nauw verwant aan krokodillen en alligators) langs de oevers van het meer. Je kunt hun ogen oranje zien oplichten in het licht van zaklampen. Soms, met een beetje geluk, kan je ook de reflexie zien van de ogen van een Ocelot Cat of Jaguar. De volgende nacht nemen we je mee op een nachtwandeling door het bos om met zaklantaarns kleine landdieren te zoeken. Dan kan je de gekste wezentjes tegenkomen zoals de spin hieronder. Boom kikkers zijn er natuurlijk overal, maar het is vaak erg moeilijk om ze te zien te krijgen. En op het moment dat je denkt dat je er eindelijk één in het beeld hebt van je camera, springt ie weg .

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Tree Frog of the Amazon Jungle seen on a night excursion when visiting the Amazon in Ecuador.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Nocturnal amazon animal found on an Amazon visit in Ecuador

Boomkikkers zitten overal, maar het is verdraaid lastig ze te vinden. En als je eindelijk denkt dat je één in je camera zoeker hebt, springt ie weg om em daarna nooit meer terug te vinden smiley.

Zeker zie je allerlei nachtelijke insekten zoals deze zweepspin. Wees maar niet bang, ze steken of bijten niet.

 

Dagen twee en drie beste plek jungle, Ecuador

Omdat vogels het actiefste zijn in het krieken van de ochtend, begin je nog voor het ontbijt met vogels kijken, Wij hebben voor een redelijke prijs verrekijkers te huur.

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Kijker

Moet je echt doen, want zonder verrekijker is je trip niet half zoveel waard. Denk ook niet dat je een verrekijker wel met iemand kunt delen, want dan mis je nog steeds de helft van de dieren die er te zien zijn en dat is doodzonde. Bovendien mist je reisgenoot de andere helft, wanneer jij door zijn/haar kijker zit te turen!

 

Vogelen bij zonsopgang.

 

Een bezoek aan het Siona dorp is altijd interessant: Een siona vrouw legt uit over de kruiden in de groentetuin. Rechts: Bereiding van manioc pannekoek op een aarden schaal boven een open vuur.

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Make great friends at the Cuyabeno Lodge when visiting the Amazon in Ecuador.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Vegetable garden of Amazon tribe visited during a visit of the Amazon in Ecuador.

Ontbijt na de ochtend excursie.

Bezoek aan het Siona dorp: Groente tuin met uitleg van een Siona vrouw; bereiding van maniok.

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Heliconias can be seen on Amazon visits in Ecuador.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Beautiful flowers enlighten Amazon visits in Ecuador.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Heliconia in the Amazon tropical Rainforest seen when visiting the Amazon in Ecuador.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Amazon visitors enjoy orchid at Cuyabeno, Ecuador

Bloemen komen in  schitterende vormen en kleuren.

 

Na het ontbijt gaan we het "terra firma" of wel het iets hoger gelegen en beter minder moerassige bos bezoeken. De gids vertelt over het gebruik van bepaalde planten en dieren. Hoewel niet talrijk, vinden ze bijna altijd wel een bloeiende orchidee en heliconia.

 

Dag vier beste plek jungle, Ecuador

Op dag vier heb je waarschijnlijk hetzelfde gevoel dat veel van onze bezoekers voor je hadden: "Het ging het allemaal veel te voorbij". Misschien word jij een van onze regelmatige bezoekers die terug blijven komen voor een speciaal programma van een of twee weken. Hoe dan ook, je zal in de ochtend moeten vertrekken om weer op tijd het vliegtuig of de bus in Lago Agrio te nemen. Per motorkano terug over de Cuyabeno Rivier naar de brug, waar je vervoer klaarstaat om je naar het vliegveld of het busstation te brengen. Tijdens de vlucht kun je bij goed weer het Cayambe National Park en de Cayambe Vulkaan zien. Voor de terugreis vraag een raamstoel aan de linkerkant.

 

CUYABENOLODGE 5-DAAGSE PROGRAMMA

Dagen vier en vijf in het Amazonewoud, Ecuador

Wil je langer blijven? Dat kan. Voor degenen met meer tijd zijn langere verblijven mogelijk en die zijn zeer aan te bevelen, aangezien je zo het gebied veel gerelaxter kunt ervaren en het Amazonewoud van Ecuador en de moerassen beter kunt leren kennen.

 

Dag 4 beste plek jungle, Ecuador, 5-daagse programma

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Blue and Yellow macaws can be frequently seen when visiting the Amazon in Ecuador.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Black Mantled Tamarins at Cuyabeno Lodge, your comfortable hotel when visiting the Amazon in Ecuador.

Blauw-gele papegaaien zijn nog vrij algemeen in Cuyabeno.

Doodskopapen leven in groepen van tot wel 200 dieren.

 

Blauw-Gele Papagaaien vliegen al-krijsend over het Cuyabeno Meer, terwijl Hoatzins hun hese klankeren fluisteren wanneer ze in de Macrolobium bomen op zoek zijn naar voedsel. Misschien hoor je het mysterieuze aanzwellende geluid van de Brulapen of zie je een groep marmocet apen door de boomtoppen slingeren. Er komen 10 soorten apen in het gebied voor. Na een uurtje keer je terug naar de Lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt maak je met je Siona en je natuur gids een excursie door het bos om planten en wild te zoeken; Sommige Siona gidsen kunnen je vertellen over de medicinale planten en tradities van het oerwoud, maar de jongeren hebben dat niet meer geleerd.

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Swamp trees, Macrolobiums, at Cuyabeno are frequently seen on Amazon visits in Ecuador.Epiphytes in the Amazon Jungle

Kaars bloemen bloeien langs de oevers van de Cuyabeno Rivier.

Macrolobium bomen zijn dikbegroeid met mossen, varens en bromelias.

 

Na de ochtendexcursie, ontbijt in de Lodge. Na het ontbijt gaan we dieper het reservaat in over de Cuyabeno Rivier. Uitstappen voor een wandeling. In de late namiddag gaan we terug naar de Lodge. Mogelijkheid om te stoppen in het midden van het meer om te zwemmen bij zonsondergang.

 

Avondeten na het zwemmen, gevolgd door een avond excursie: Met je zaklamp op zoek naar nachtdieren zoals de boomkikkers, gordeldieren, fruitbats en natuurlijk talloze nachtinsecten.

 

De avonden zijn altijd ontspannen en gezelling met de geluiden van het oerwould en zonder radio of televisie.

 

Gezellig met elkaar plezier maken, of.......

lekker een poosje lezen.

 

Dag 5 beste plek jungle, Ecuador, 5-daagse programma

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Terug naar de ingang van het park.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Retour ingang park over de Cuyabeno Rivier.

Het vertrek na een prachtige Amazone reis.

Terugreis over de Cuyabeno Rivier.

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Onze bus van Lago Agrio naar Cuyabeno.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Vlucht Laoagrio Quito

Onze bus vanaf de ingang van het park terug naar Lagoagrio.

Vliegveld Lago Agrio: Vlucht terug van Lagoagrio naar Quito.

 

2023 COFAN LODGE / CUYABENO LODGE / PARKS AND TRIBES PRICES

PARKS AND TRIBES AMAZON PROGRAMS

WHAT's INCLUDED?       HOW TO GET TO THE AMAZON?

COFAN LODGE PROGRAMS

COFAN LODGE STANDARD PROGRAM

DURATION STAY

Prices per person in US$

4 DAYS / 3 NIGHTS

$ 499

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

CUYABENO DAY TRIP NEW!

DURATION STAY

Prices in US$

1 DAY

$ 99

Discounts for families with children

NAPO RIVER CRUISE NEW!

DURATION STAY

Prices per person in US$

3 DAYS / 2 NIGHTS

$ 450

LAGARTOCOCHE EXPEDITION NEW!

DURATION STAY

Prices per person in US$

4 DAYS / 3 NIGHTS

$ 450

Departure from Nuevo Rocafuerte at the border with Peru. There is a daily rapid public boat services between Coca and Nuevo Rocafuerte for about $50 (not included).

 

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

CUYABENO LOOP

DURATION STAY

Prices per person in US$

5 DAYS / 4 NIGHTS

 

Standard room at the Cuyabeno Lodge part (nights 3 &4)

$ 799

Standard room in the Cofan Lodge (nights 1 & 2) and Deluxe room at the Cuyabeno Lodge (nights 3 & 4)

$ 899

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

CUYABENO LODGE PROGRAMS

CUYABENO LODGE STANDARD PROGRAM

DURATION

Prices per person in US$

3 DAYS / 2 NIGHTS

 

Standard room (17 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 280

Standard room Plus (±20 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 350

Deluxe room (25m2, private bathroom, private balcony in the tower)

$ 370

Suite (36m2, private bathroom, private balcony)

$ 390

 

 

4 DAYS / 3 NIGHTS

 

Shared budget room (Dormitory shared among 4 people, shared bathrooms)

$ 280

Standard room (17 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 390

Standard room Plus (±20 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 430

Deluxe room (25m2, private bathroom, private balcony in the tower)

$ 480

Suite (36m2, private bathroom, private balcony)

$ 510

 

CUYABENO ADVENTURE

 

DURATION

Prices per person in US$

5 DAYS / 4 NIGHTS

 

Shared budget room (Dormitory shared among 4 people, shared bathrooms)

$ 340

Standard room (17 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 420

Standard room Plus (±20 m2, private bathroom, shared balcony)

$ 535

Deluxe room (25m2, private bathroom, private balcony in the tower)

$ 595

Suite (36m2, private bathroom, private balcony)

$ 635

Single occupancy surcharge (for the entire trip)

$ 100

Individual bookings are WELCOME

 

QUITO - LAGOAGRIO

(or visa versa)

PRIVATE TRANSPORTATION

 

Prices in US$

One way per party price from or to Quito. Group Price for parties of 2 - 7 to the park entrance (minivan) who share the costs.

$ 300

One way Coca to Park entrance per taxi (Japanes size). Minimum 2 maximum 4 A 6 persons minivan is also available.Luggage capacity for carry-ons only.

$ 120 / $150

 

NATIONAL PARKS TOUR PROGRAM

DURATION STAY

Prices in US$

OPTION A: Complete national Parks Tour (10 days). From

$ 1399

OPTION B: After Machalilla return to Quito (6 days). From

$ 999

OPTION C: After Machalilla return to Quito (6 days) via Chimborazo Wildlife Reserve (7 days). From

$ 1099

OPTION D: Start and finish in Guayaquil (5 days). From

$999

OPTION E: Start in Cuenca and Finish in Guayaquil (5 days). From

$ 999

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

LIMA CUSCO MACHU PICCHU

DURATION STAY

Prices in US$

6 or 7 days (subject to flight itineraries). From

$ 1199

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

We hopen je spoedig welkom te heten op de  beste plek in de jungle van Ecuador!

 

COFAN LODGE AND PARKS & TRIBES Joined office:

Street: Calle Las Casas, Side street: Jose Coudrin, 2 blocks above the Occidental Highway

Cantón Quito, Prov. Pichincha, Parroquia Belisario Quevedo

Tel: (++593)(02) 2 2324 4086, Cell phone: (++593) (0) 99 283 2187 Whatsapp: (++)1 304 901 0718

Download:Cofan Lodge brochure.

Email: info@cofanlodge.com

Skype: daanvreugdenhil