Cofan logoCOFAN LODGE & CUYABENO RONDE

Klik hier voor 5 talen:

EnglishEspañolFrançaisNederlandsDeutsch

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR

De  6 beste reizen door 's-werelds soortenrijkeste Amazonegebied

 1. 4 DAAGSE CUYABENO MEER TOUR;

 2. 5 DAAGSE CUYABENO MEER TOUR;

 3. 7 DAAGSE LAGARTO COCHA EXPEDITIE;

 4. 5 DAAGSE CUYABENO RONDREIS;

 5. 4 DAAGSE STANDARD COFAN LODGE TOUR;

 6. PRIVÉ TRANSPORT QUITO - LAGOAGRIO;

 7. COMPLETE NATIONALE PARKEN TOUR;

 8. PERU LIMA - CUSCO MACHU PICCHU.

Beste Plek Jungle Ecuador

Zijn dit echt de 6 beste reizen door het Amazonegebied van Ecuador om wild te zien in het ???

Jazeker! en dit is de reden waarom dat zo is. Gerenommeerde Nederlandse bioloog Dr. Daan Vreugdenhil, alias "de Parks Man" legt uit waarom Cuyabeno dat zo is:

Stel je voor, je maakt een rondreid door het uitgestrekte  tropische regenwoud van het Amazonegebied. Je wilt dolgraag wild zien. Maar de meeste wilde dieren (apen, vogels, luiaards, stekelvarkens, vogels) zitten de kruinen van de bomen. Vanaf de grond zie je bijna niets, omdat de takken en de bladeren je zicht belemmeren. Wanneer je omhoog kijkt vanuit de relatieve donkerte op de grond, wordt je verblind door het contrast tussen de bladeren en het licht van de lucht. Daardoor is het moeilijk om vogels en zoogdieren te zien. Met zoveel beekjes en meertjes, is Cuyabeno de  beste plek in de jungle van Ecuador om wild te zien.

 

CUYABENO LODGE STANDARD PROGRAM

 

Dag één beste plek jungle, Ecuador

Op de eerste dag van het Amazonegebied Ecuador programma in Cuyabeno Vlieg in een half uurtje van de hoofdstad Quito over de Andes naar de Lago Agrio, het oliestadje waar het Amazone laagland begint. Vraag voor de heenreis een raampje aan de rechterkant van het vliegtuig om de Cayambe te kunnen zien (bij goed weer natuurlijk).

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Cuyabeno Lodge program around Lake Cuyabeno.

Kaart van Cuyabeno met het Cuyabeno Meer. Voor details aanklikken.

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: De hoofdingang van het Cuyabeno Park.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: bezoekers op weg naar de Cuyabeno Lodge.

Cuyabeno ranger station aan de hoofdingang van het park.

Vanaf hier begint je tocht echt: Een kano met buitenboordmoter brengt je over de meanderende Cuyabeno Rivier naar onze Cuyabeno Lodge.

 

Een fascinerende tocht door maagdelijk oerwoud, die je naar het grootste meer van het reservaat brengt, het Cuyabeno Meer. De Cuyabeno Lodge is de enige door de regering goed gekeurde accommodatie aan één van de zeven meren van het Cuyabeno Rivier systeem.

AMAZONEWOUD, ECUADOR [6 FABULOUS ODYSSEYS]: Cuyabeno Lodge from the air.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Relaxing on the deck of the Cuyabeno Lodge.

De ingang van Cuyabeno Lodge.

Lekker even uitrusten na de tocht.

 

Na aankomst kan je een lekkere warme douche nemen en gaan we lunchen. Na wat rust, kan je wat zwemmen in het meer; met wat geluk zwem je tussen de Amazone dolfijnen en met nog wat meer geluk zie je een Manatee. Maar die zijn er alleen bij tamelijk hoog water.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR [6 FABULOUS ODYSSEYS]: Resting in hammocks at the Cofan Lodge when visiting the Amazon in Ecuador.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Swimming at the Cuyabeno Lake during your Amazon visit in Ecuador

Siesta na de lunch.

Daarna lekker zwemmen in het meer.

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Amazon Manatee at Cuyabeno Wildlife Reserve.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Amazon dolphin on an Amazon visit in Ecuador

Met een beetje geluk zie je een paar van éen van de twee soorten Amazone dolfijnen die hier voorkomen zwemmen. Veel zeldzamer in het gebied zijn de Amazone manatis of "zeekoeien".

 

Zodra het  gaat schemeren, gaan we na het avondeten per kano kaaimannen zoeken (nauw verwant aan krokodillen en alligators) langs de oevers van het meer. Je kunt hun ogen oranje zien oplichten in het licht van zaklampen. Soms, met een beetje geluk, kan je ook de reflexie zien van de ogen van een Ocelot Cat of Jaguar. De volgende nacht nemen we je mee op een nachtwandeling door het bos om met zaklantaarns kleine landdieren te zoeken. Dan kan je de gekste wezentjes tegenkomen zoals de spin hieronder. Boom kikkers zijn er natuurlijk overal, maar het is vaak erg moeilijk om ze te zien te krijgen. En op het moment dat je denkt dat je er eindelijk één in het beeld hebt van je camera, springt ie weg .

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Tree Frog of the Amazon Jungle seen on a night excursion when visiting the Amazon in Ecuador.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Nocturnal amazon animal found on an Amazon visit in Ecuador

Boomkikkers zitten overal, maar het is verdraaid lastig ze te vinden. En als je eindelijk denkt dat je één in je camera zoeker hebt, springt ie weg om em daarna nooit meer terug te vinden smiley.

Zeker zie je allerlei nachtelijke insekten zoals deze zweepspin. Wees maar niet bang, ze steken of bijten niet.

 

Dagen twee en drie beste plek jungle, Ecuador

Omdat vogels het actiefste zijn in het krieken van de ochtend, begin je nog voor het ontbijt met vogels kijken, Wij hebben voor een redelijke prijs verrekijkers te huur.

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Kijker

Moet je echt doen, want zonder verrekijker is je trip niet half zoveel waard. Denk ook niet dat je een verrekijker wel met iemand kunt delen, want dan mis je nog steeds de helft van de dieren die er te zien zijn en dat is doodzonde. Bovendien mist je reisgenoot de andere helft, wanneer jij door zijn/haar kijker zit te turen!

 

Vogelen bij zonsopgang.

 

Een bezoek aan het Siona dorp is altijd interessant: Een siona vrouw legt uit over de kruiden in de groentetuin. Rechts: Bereiding van manioc pannekoek op een aarden schaal boven een open vuur.

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Make great friends at the Cuyabeno Lodge when visiting the Amazon in Ecuador.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Vegetable garden of Amazon tribe visited during a visit of the Amazon in Ecuador.

Ontbijt na de ochtend excursie.

Bezoek aan het Siona dorp: Groente tuin met uitleg van een Siona vrouw; bereiding van maniok.

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Heliconias can be seen on Amazon visits in Ecuador.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Beautiful flowers enlighten Amazon visits in Ecuador.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Heliconia in the Amazon tropical Rainforest seen when visiting the Amazon in Ecuador.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Amazon visitors enjoy orchid at Cuyabeno, Ecuador

Bloemen komen in  schitterende vormen en kleuren.

 

Na het ontbijt gaan we het "terra firma" of wel het iets hoger gelegen en beter minder moerassige bos bezoeken. De gids vertelt over het gebruik van bepaalde planten en dieren. Hoewel niet talrijk, vinden ze bijna altijd wel een bloeiende orchidee en heliconia.

 

Dag vier beste plek jungle, Ecuador

Op dag vier heb je waarschijnlijk hetzelfde gevoel dat veel van onze bezoekers voor je hadden: "Het ging het allemaal veel te voorbij". Misschien word jij een van onze regelmatige bezoekers die terug blijven komen voor een speciaal programma van een of twee weken. Hoe dan ook, je zal in de ochtend moeten vertrekken om weer op tijd het vliegtuig of de bus in Lago Agrio te nemen. Per motorkano terug over de Cuyabeno Rivier naar de brug, waar je vervoer klaarstaat om je naar het vliegveld of het busstation te brengen. Tijdens de vlucht kun je bij goed weer het Cayambe National Park en de Cayambe Vulkaan zien. Voor de terugreis vraag een raamstoel aan de linkerkant.

 

CUYABENOLODGE 5-DAAGSE PROGRAMMA

Dagen vier en vijf in het Amazonewoud, Ecuador

Wil je langer blijven? Dat kan. Voor degenen met meer tijd zijn langere verblijven mogelijk en die zijn zeer aan te bevelen, aangezien je zo het gebied veel gerelaxter kunt ervaren en het Amazonewoud van Ecuador en de moerassen beter kunt leren kennen.

 

Dag 4 beste plek jungle, Ecuador, 5-daagse programma

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Blue and Yellow macaws can be frequently seen when visiting the Amazon in Ecuador.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Black Mantled Tamarins at Cuyabeno Lodge, your comfortable hotel when visiting the Amazon in Ecuador.

Blauw-gele papegaaien zijn nog vrij algemeen in Cuyabeno.

Doodskopapen leven in groepen van tot wel 200 dieren.

 

Blauw-Gele Papagaaien vliegen al-krijsend over het Cuyabeno Meer, terwijl Hoatzins hun hese klankeren fluisteren wanneer ze in de Macrolobium bomen op zoek zijn naar voedsel. Misschien hoor je het mysterieuze aanzwellende geluid van de Brulapen of zie je een groep marmocet apen door de boomtoppen slingeren. Er komen 10 soorten apen in het gebied voor. Na een uurtje keer je terug naar de Lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt maak je met je Siona en je natuur gids een excursie door het bos om planten en wild te zoeken; Sommige Siona gidsen kunnen je vertellen over de medicinale planten en tradities van het oerwoud, maar de jongeren hebben dat niet meer geleerd.

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Swamp trees, Macrolobiums, at Cuyabeno are frequently seen on Amazon visits in Ecuador.Epiphytes in the Amazon Jungle

Kaars bloemen bloeien langs de oevers van de Cuyabeno Rivier.

Macrolobium bomen zijn dikbegroeid met mossen, varens en bromelias.

 

Na de ochtendexcursie, ontbijt in de Lodge. Na het ontbijt gaan we dieper het reservaat in over de Cuyabeno Rivier. Uitstappen voor een wandeling. In de late namiddag gaan we terug naar de Lodge. Mogelijkheid om te stoppen in het midden van het meer om te zwemmen bij zonsondergang.

 

Avondeten na het zwemmen, gevolgd door een avond excursie: Met je zaklamp op zoek naar nachtdieren zoals de boomkikkers, gordeldieren, fruitbats en natuurlijk talloze nachtinsecten.

 

De avonden zijn altijd ontspannen en gezelling met de geluiden van het oerwould en zonder radio of televisie.

 

Gezellig met elkaar plezier maken, of.......

lekker een poosje lezen.

 

Dag 5 beste plek jungle, Ecuador, 5-daagse programma

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Terug naar de ingang van het park.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Retour ingang park over de Cuyabeno Rivier.

Het vertrek na een prachtige Amazone reis.

Terugreis over de Cuyabeno Rivier.

 

BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Onze bus van Lago Agrio naar Cuyabeno.BESTE PLEK JUNGLE ECUADOR: Vlucht Laoagrio Quito

Onze bus vanaf de ingang van het park terug naar Lagoagrio.

Vliegveld Lago Agrio: Vlucht terug van Lagoagrio naar Quito.

 

CUYABENO, HOE KOM IK ER?

Er zijn 3 transport mogelijkheden voor het transport van Quito naar de Amazone laaglanden:

 • Neem de nachtbus van Quito naar Lagoagrio (vertrekt meestal om 11 uur 's nachts) van de' Terminal Norte ' in Quito en arriveer s'ochtends vroeg in Lagoagrio; duurt ongeveer 7 uur. Dat kost ongeveer $ 25 heen en terug. Je moet ongeveer een uur voor vertrek van je hotel in Quito naar de terminal vertrekken (per taxi). Als alternatief kunt u een dagbus nemen, maar dan moet u de nacht doorbrengen in Lagoagrio. We halen je op in Lagoagrio in combinatie met eventuele passagiers die per vliegtuig aankomen; gewoonlijk omstreeks 10:30 (afhankelijk van de aankomst van het vliegtuig), naar Nuevo Unión (2 uur), waar we om 12:30 in onze  gemotoriseerde kano stappen. Tussen je vertrek van je hotel 's nachts om 10 uur' s nachts tot aankomst bij onze kano kost ongeveer 15 uur. Hetzelfde geldt voor de centrale ingang van het Cuaybeno Reservaat voor het Cuyabeno Meer gebied.

 • Vlieg met Tame Quito - Lagoagrio. je kunt je ticket on line reserveren op https://www.tame.com.ec; kost ongeveer $ 150 heen en terug, maar bovendien moet je de kosten van een taxi die 2x25 kost, meerekene; Dan kost het al gauw 200 dollar. De vlucht vertrekt meestal om 9 uur 's ochtends en duurt een half uurtje. De vluchten zijn nogal eens vertraagd, met vertrek tijd rond 10 uur. Voor je je  bagage hebt, is het al gauw 10:30 uur. We halen je op op het vliegveld. Vanaf daar duurt het nog twee uur tot Nuevo Union, waar we rond 12:30 met onze kano vertrekken. Zo neemt vliegen zo'n 5 - 6 uur vanaf je hotel tot de Aguarico Rivier. Hetzelfde geldt voor de centrale ingang van het Cuaybeno Reservaat voor het Cuyabeno Meer gebied.

 • Neem ons Privé Trans-Andes Transport naar de Aguarico Rivier of Cuyabeno hoofdingang, waarvan je hieronder de details kunt lezen. We halen je s'ochteds vroeg van je hotel op en rijden in zo'n 8 - 9 uur naar de Aguarico Rivier, afhankelijk van de tijd die we onderweg doorbrengen langs het de Cayambe - Coca Ecologische Reservaat, de San Rafael Waterval de Reventador Vulkaan en de Papallacta hete bronnen.

KAART CUYABENO WILDLIFE RESERVE: CUYABENO MEER GEBIED. KAART CUYABENO WILDLIFE RESERVE: RONDE CUYABENO.
KAART CUYABENO WILDLIFE RESERVE: LAGARTO COCHA EXPEDITIE.

De Cuyabeno Wildlife Reserve programmas van Parks and Tribes / Cofan Lodge:

 • Cuyabeno Meer gebied;

 • Ronde Cuyabeno;

 • Lagarto Cocha Expeditie met aanvullende optie Cuyabeno Meer gebied.

 

PRIVÉ TRANSPORT QUITO - AGUARICO

Je wordt s'ochtends vroeg opgehaald van je hotel om vervolgens langs de Paramo en Ecuador's mooiste waterval, de San Rafael Waterval, naar de Aguarico Rivier te rijden.

 

Bij de Andes bergpas rijdt je langs prachtige paramos (Andesweiden) en langs het Papallacta Meer.Het bergoerwoud rond de San Rafael waterval behoort tot de mooisten van Ecuador.

Bij de Andes bergpas rijdt je langs prachtige paramos (Andesweiden) en langs het Papallacta Meer.

Het bergoerwoud rond de San Rafael waterval behoort tot de mooisten van Ecuador.

 

Aan het Papallacta Meer ligt de Jamanco SpaDe Reventador is de aktiefste vulkaan van Ecuador.

Aan het Papallacta Meer ligt de Jamanco Spa met voortreffelijk mineraal water dat niet gefiltreert wordt en aldus volgens kenners beter is dan het gefiltreerde vulkaan water in de blauwe luxe warme zwembaden in het Papallacta dorp.

De Reventador is de aktiefste vulkaan van Ecuador. Regelmatig zijn s'nachts de goeiende lavastromen te zien en wolken van as boven de krater.

 • We kunnen regelen dat je de nacht doorbrengt in een spa in Papallacta (kostbaar) of Jamanco (vriendelijk en veel goedkoper), maar dan vergt wel een dag extra in je schema.

 • Veel gasten die het privévervoer nemen, keizen ervoor om terug te vliegen of visa versa.

Aankomst in het olie stadje Lagoagrio.De Cayambe precies op de evenaar

Aankomst in het olie stadje Lagoagrio.

Op een onbewolkte dag kan je de Cayambe spits zien, waar je langs vliegt. De enige gletcher en hoge vulkaan in de wereld precies op de evenaar. Op de heenweg vraag een raampje rechts in het vliegtuig en terug, links.

 

WAT IS ERBIJ INBEGREPEN?

Amazon Tours

Alle Amazon-programma's bevatten alle maaltijden, en fruitsappen worden geserveerd met de maaltijden. Onze restaurants serveeren een mix van internationale gerechten en soms biedt Cofan Lodge een voorbeeld van traditionele Cofan-gerechten. Maaltijden omvatten koffie, thee en gebotteld water, terwijl er extra drankjes en alcoholische dranken kunnen worden gekocht. Vervoer tussen Lagoagrio en de toegangsrivieren. Vervoer tussen Lagoagrio en de rivier (en).

 

Nationale Parken Tours

 1. Alle hotels en lodges;

 2. Vervoer: Alle grondvervoer op de National Parks tours;

 3. Inland vluchten waar inbegrepen in het nationale parken tour programma, maar NIET naar / van Galapagos of Lagoagrio;

 4. Een Engelssprekende natuurgids.

 5. Alle toegangskaartjes.

 

COMBI-KORTINGEN

Afhankelijk van het gekozen programma, proberen we u altijd een korting op gecombineerde modules te geven. Groepen boven 4 passagiers ontvangen kortingen, afhankelijk van groepsgrootte.

 

HOE BOEK JE EEN REIS?

Onze programma's zijn nogal aangepast en we proberen de reisbehoeften van onze klanten tegemoet te komen. Om misverstanden te voorkomen, bieden wij geen voorbetaalde reisoptie aan. Stuur gewoon een email naar of contacteer ons via onze contactgegevens hieronder.

Vanuit het buitenland: Het verzenden van geld uit het buitenland is vrij duur en we proberen geld te beperken naar bankoverschrijvingen. Zodra uw planning is uitgewerkt, vragen wij u vriendelijk om een ​​reserveringsgarantieoverdracht van slechts $ 100 door Western Union of Moneygram te maken. Het saldo dat u betaalt in CASH in Quito bij aankomst (we nemen geen creditcards!) Op deze manier verliest u niet veel geld om geld te verzenden. De $ 100 is NIET terug te vorderen bij annulering.

 

Waarom accepteren we ook geen creditcards in Ecuador? De creditcarddiensten kosten 7%! We zouden je daarvoor moeten betalen, waardoor je reis duurder maakt. Wij doen alles om uw reis zo kosteneffectief mogelijk te maken.

Al in Ecuador?

Je kunt in ons kantoor betalen (Zie onderaan). Wij hanteren een annuleringsvergoeding van $ 100.

 

Wat is essentieel om te brengen?

Voor deze vraag verwijzen wij naar ons vakantielijstje.

 

2019 COFAN LODGE / CUYABENO LODGE / PARKS AND TRIBES PRICES

 

COFAN LODGE PROGRAMS

COFAN LODGE STANDARD PROGRAM

DURATION STAY

Prices in US$

4 DAYS / 3 NIGHTS

 
Standard room

$ 499

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

CUYABENO LOOP

DURATION STAY

Prices in US$

5 DAYS / 4 NIGHTS

 
Standard room at the Cuyabeno Lodge part (nights 3 &4) $ 799
Standard room in the Cofan Lodge (nights 1 & 2) and Deluxe room at the Cuyabeno Lodge (nights 3 & 4) $ 899

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

LAGARTO COCHA EXPEDITION

DURATION STAY

Prices in US$

7 DAYS / 6 NIGHTS

$ 1099

Including Extension Cuyabeno Lake from where returning to Lagoagrio.

$ 1349

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

CUYABENO LODGE PROGRAMS

CUYABENO LODGE STANDARD PROGRAM  
DURATION

Prices in US$

4 DAYS / 3 NIGHTS  
Shared budget room (Dormitory shared among 4 people, shared bathrooms) $ 270
Standard room (17 m2, private bathroom, shared balcony) $ 410
Standard room Plus (±20 m2, private bathroom, shared balcony) $ 430
Deluxe room (25m2, private bathroom, private balcony in the tower) $ 480
Suite (36m2, private bathroom, private balcony) $510
 
CUYABENO ADVENTURE  
DURATION

Prices in US$

5 DAYS / 4 NIGHTS  
Shared budget room (Dormitory shared among 4 people, shared bathrooms) $ 340
Standard room (17 m2, private bathroom, shared balcony) $ 510
Standard room Plus (±20 m2, private bathroom, shared balcony) $ 535
Deluxe room (25m2, private bathroom, private balcony in the tower) $ 595
Suite (36m2, private bathroom, private balcony) $635
Single occupancy surcharge (for the entire trip) $100

Individual bookings are WELCOME

 

QUITO - LAGOAGRIO

(or visa versa)

PRIVATE TRANSPORTATION

 

Prices in US$

One way per party price

$ 300

Group Price for parties of 2 - 7 (minivan) who share the costs.

 

NATIONAL PARKS TOUR PROGRAM

DURATION STAY

Prices in US$

OPTION A: Complete national Parks Tour (10 days) $1999
OPTION B: After Machalilla return to Quito (6 days) $1349
OPTION C: After Machalilla return to Quito (6 days) via Chimborazo Wildlife Reserve (7 days) $1399
OPTION D: Start and finish in Guayaquil (5 days) $1149
OPTION E: Start in Cuenca and Finish in Guayaquil (5 days) $1149

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

GALAPAGOS TOURS

GALAPAGOS TOURS

For island hopping starting at  (Read details)

$520

Individual bookings are WELCOME

 

LIMA CUSCO MACHU PICCHU

DURATION STAY

Prices in US$

6 or 7 days (subject to flight itineraries)  
LIMA - CUSCO MODULE (Read details)

$1149

Prices are based on a minimum of 2 passengers.

 

We hopen je spoedig welkom te heten op de  beste plek in de jungle van Ecuador!

 

 

COFAN LODGE AND PARKS & TRIBES Joined office:

Street: Calle Las Casas, Side street: Jose Coudrin, 2 blocks above the Occidental Highway

Cantón Quito, Prov. Pichincha, Parroquia Belisario Quevedo

Tel: (++593)(02) 2 2324 4086, Cell phone: (++593) (0) 99 283 2187 Whatsapp: (++)1 304 901 0718

Download:Cofan Lodge brochure.

Email: info@cofanlodge.com

Skype: ecotravelworldwide